Soya küspesi, bol miktarda işkembede parçalanabilir protein (%60'tan fazla), iyi amino asit dengesi ve yüksek hücre duvarlarının sindirilebilirliği nedeniyle geviş getirenlerin diyetlerinin önemli bir parçasıdır. Geviş getirenler için çok lezzetlidir. Geviş getiren ve geviş getirmeden önceki diyetlerdeki dahil etme seviyeleri süt ineklerinde ve sığırlarda yaklaşık %35, koyunlarda %30 ve buzağılarda ve kuzularda %20'dir.
Çok lezzetli bir yem maddesi olan soya unu, yüksek protein içeriği (%43 ila %53 beslenmiş) ve düşük jambon lifi içeriği (%3'ten az kabuklu soya unu). Çok iyi bir aminoasit dengesine sahiptir ve sızıntı tanelerinde sıklıkla eksik olan yüksek miktarda lizin, triptofan, treonin ve izolösin içerir.
Süt ineklerinde yem alımı, süt verimi ve süt protein içeriği üzerinde olumlu etkiler vardır. Boğalarda, soya küspesinin daha yüksek kaba yem alımı ve besin sindirilebilirliği ile sonuçlanmıştır.